Bourgondië, Frankrijk

Ontdek Bourgondië in Frankrijk

Ontdek Bourgondië, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Bourgondië en de populairste dorpen die je in Bourgondië kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Bourgondië écht de moeite waard is.

Streekinformatie Bourgondië

De Bourgogne is een gekende wijnstreek ten zuidoosten van Parijs. De meest gekende wijnstreken zijn Chablis, Mâcon en Baujolais. Het is een welvarende streek dat de grens vormt met de Alpe en het Central Massif. Dankzij de historische welvarendheid van de streek, vind je hier vele prachtige gebouwen terug zoals kloosters, paleizen en kastelen.

Bezienswaardigheden in Bourgondië

Bourgondië herbergt vele bezienswaardigheden die een leuke daguitstap vormen. Een kasteel uit de Renaissance dat een bezoek waard is, is het Chateau de Tanlay. Bij Fontenay vind je een heus cisterciënzen-klooster terug dat gebouwd werd in de 12e eeuw. Het gebouw is niet langer in gebruik, maar is volledig gerestaureerd en te bezoeken. Een andere religieuze parel van de streek is de Basilique Sainte-Madelaine bij Vézelay. Vroeger was dit een rustpunt op de weg naar Santiago de Compostella. Bij Autun vind je verscheidene Romeinse kunstwerken terug zoals een theater en de stadspoort. Tenslotte is er nog het Hotel-Dieu. Het gebouw trekt onmiddelijk de aandacht door zijn veelkleurige dakpakken, maar ook binnenin zijn er enkele prachtige kunstwerken terug te vinden.

Populaire dorpen in Bourgondië

In het noordoosten van de regio ligt het stadje Sens. De voornaamste bezienswaardigheid hier is de Cathédrale St-Etienne die reeds gebouwd werd in de 12e eeuw. Verder langs de Yonne ligt de stad Auxerre. Het is fijn rondlopen in de stad dankzij het autovrije centrum en de fraaie bezienswaardigheden. Een geheel andere stad is Avallon: de stad is gebouwd als een vestiging waarbinnen leuke plekjes te vinden zijn. Beaune is dan weer bekend voor zijn Hotel-Dieu.Het culturele toppunt van Bourgondië is Dijon: er zijn talrijke leuke straatjes, historische bezienswaardigheden zoals het Palais des Ducs en talrijke musea.

Vakantiehuizen Bourgondië te huur

Een vakantiehuis huren in Bourgondië? Ontdek welke vakantiehuizen Bourgondië te huur zijn op RelaxHomes.com. En via onze specifieke website Vakantiehuizen Bourgogne

Populair: Côte d'Or, Nièvre, Saône et Loire, Yonne.

Foto: Jordan Klein, https://flic.kr/p/2E2Dyk


Accommodaties in Bourgondië

Vakantiehuizen Bourgondië

Geselecteerde vakantie accommodaties